joi, 5 decembrie 2013

Cizmulița lui Moș Nicolae


Decembrie bine ai venit. Te-am așteptat cu nerăbdare !
Îmi plac sărbătorile de iarnă, ador să pregătesc cadouri, iubesc hârtia de împachetat și îmi place la nebunie să văd bucuria pe fata copiilor când primesc și deschid cadouri. Primul pe lista este Moș Nicolae după cum îl știu copiii, sau Sfântul Nicolae. La o scurtă căutare pe net găsim o mulțime de povești despre Mos Nicolae, majoritatea la fel, noi am citit legenda de aici pentru ca este scurtă și pe înțelesul copiilor. Mai găsiți o poveste la fel de frumoasă și aici.

Cizmulița lui Moș Nicolae

Pe net am găsit o poezie drăguță pentru Moș Nicolae cu autor necunoscut și am pregătit o planșă de colorat pentru Ana. Am citit poezia, am colorat cizmulița și am discutat despre copiii cuminți care primesc cadouri și copiii răi care primesc nuiele, joarde cum se spune la noi.

Poezie pentru Moș Nicolae

Planșa se poate descărca cu un click pe poza de mai jos.
planșă de colorat cu cizmulița lui Mos Nicolae

Și pentru că am fost cuminți (așa zice Ana) am pregătit o cizmuliță din hârtie, poate primim ceva în ea. Ideea este de aici dar se pare că linkul nu funcționează. Ca materiale am folosit hârtie colorată, ața sau șiret, vată, lipici și foarfecă.

materiale pentru cizmulița lui Moș Nicolae

Am folosit un șablon în formă de cizmuliță găsit pe net (este o planșă de colorat). Am tăiat după șablon două cizmulițe, una pentru partea din față (care se vede) din carton colorat de crăciun și una pentru spate (nu se vede) din carton simplu. Am pus amândouă cizmulițele una peste alta și cu un perforator am făcut găuri din loc în loc. Ana a cusut cu un șiret rosu cizmulița iar la sfârșit am lipit vata în partea de sus. Șiretul nostru a fost destul de scurt și am strâns bine de el să ne ajungă, iar la sfârșit am observat că era foarte putin loc în cizmuliță.

asamblăm cizmulița lui Moș Nicolae

Astăzi 5 decembrie avem o aniversare în familie și lipsim de acasă, așa că ne-am pregătit de ieri pentru Moșu. Ana, foarte cuminte, și-a curățat papuceii și a agățat cizmulița de hârtie în cuier. După ce a adormit prințesa am făcut și un test să vad ce și cât încape în cizmuliță.

Copiii cuminți primesc cadouri

Acum tot ce mai putem face este să fim cuminți și să așteptăm Moșul. Vă dorim să aveți parte de sărbători cât mai frumoase alături de familie, mămica Ioana și prințesa Ana. (4 ani si 3 luni)


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...