vineri, 18 iulie 2014

Broscuţele - prima parte


Primul nostru sensory bin a fost un mare succes, Ana a stat lipită de el ore întregi şi pentru că i-a plăcut aşa de mult i-am promis că vor urma altele la fel de frumoase. O dată cu lecţia noastră despre broscuţe a venit vremea pentru o nouă joacă în cutia minune, de data aceasta în apă, unde am făcut propriul nostru iaz plin cu broscuţe colorate şi săltăreţe.  Figurinele folosite de noi sunt de la Safari iar restul materialelor sunt din jurul casei, plante adevărate şi pietre de râu. Petele albastre care se văd sunt biluţe decorative din silicon, nu ştiu exact cum se numesc, sunt din acelea care se umflă in apă.

Sensory Bin cu broscute

Figurinele de la Safari sunt două seturi separate. Tubul figurine Broaşte conţine şase broscuţele colorate şi cinci broaşte ţestoase care nu au participat la joaca noastră. Broscuţele din poza de mai jos fac parte din setul Ciclul vietii tot de la Safari şi sunt foarte calitative. Setul conţine o broască adultă, ouă, mormoloc fără branhii şi două feluri de mormoloc cu picioare.

Setul Ciclul vietii la broasca de la Safari

 Bilele siliconate au fost preferatele Anei şi recunosc că nici eu nu am stat deoparte, sunt o experienţă senzorială foarte interesantă şi cu greu rezişti tentaţiei de a te juca cu ele.

Bile siliconate in sensory bin

Cum nu se poate nici o lecţie fără cărţi, am avut cu noi poveşti cu broscuţe şi o mică enciclopedie, care face parte din setul Begginers Animal Pack editura Usborne.

Lectura cu si despre broscute

Mica cărticică Tadpoles and Frogs, editura Usborne este superbă, cu imagini frumoase şi reale, plină de informaţii interesante pe inţelesul Anei, unele dintre ele chiar amuzante, de exemplu: există o boască care înghite ouăle depuse de ea, iar când sunt formate complet broscuţele ies afară prin gura mamei, sau alt exemplu: un anumit fel de mormoloc creşte pe spatele mamei sale iar la maturitate sare jos. 

Tadpoles and Frogs, editura Usborne

Spre surprinderea noastră figurinele Safari s-au potrivit foarte bine cu pozele din carte şi ne-am ajutat de amândouă pentru a învăţa despre Ciclul de viaţă al unei broscuţe, care constă în trei etape: ou, mormoloc şi adult. Am invăţat si un nou cuvânt: metamorfoză, care este procesul prin care trece broasca de la stadiul de ou la cel de adult.

Ciclul vietii la broasca de la Safari

Am găsit în carte chiar şi broscuţele noastre colorate şi am aflat o mulţime de lucruri despre ele cum ar fi despre ochii lor care au forme diferite, sau despre broasca albastră care este otrăvitoare şi nu se ascunde de prădători deoarece coloritul ei intens arată că nu este bună de mâncat.

Tadpoles and Frogs, editura Usborne

În timp ce broscuţele se scăldau de zor în apă am citit Anei povestea simpaticului Oaky care s-a săturat să mai fie un simplu brotăcel şi are o singură dorintă acum, să devină o broască ţestoasă.

Cartea Dorinţa lui Oaky, apărută la editura All

Oaky îşi doreşte din tot sufletul o carapace pentru a fi mai înţelept şi mai respectat şi nici chiar bufniţa nu a reuşit să il convingă că respectul este dat de felul cum te porţi nu de o carapace. Până la sfârşitul cărţii Oaky devine erou făcănd o faptă bună şi se convinge că el, un simplu brotăcel, este unic şi special in felul lui.

Cartea Dorinţa lui Oaky, editura All

I-a placut mult povestea Anei şi broscuta verde a primit numele de Oaky

Boscutele la soare

Am văzut şi pe viu o mulţime de mormoloci în lacul de lângă noi, erau aproape toţi în acelaş stadiu de dezvoltare şi spre mirarea Anei mergeau în aceaşi direcţie.

Mormoloci cu branhii

Am împarţit joaca noastră în două postări, în curând urmează si partea a doua. 
Pentru mai multe poze accesaţi pagina noastra de Facebook


Resurse:
 • Tubul figurine Broaşte Safari se găseşte pe Elefant.ro aici şi Ciclul de viata al unei Broaşte aici.
 • Cartea Tadpoles and Frogs, editura Usborne face parte din setul Begginers Animal Pack cumpărată de noi de pe Micul Cititor (sau pe Facebook
 • Cartea Dorinţa lui Oaky, este apărută la editura All, sau în magazinele online Libris.ro şi elefant.ro.Această postare conţine linkuri de afiliere.


9 comentarii:

 1. Exact la fel ne-am jucat si noi in urma cu o saptamana si am folosit exact aceleasi materiale, cu o exceptie, nu am avut mormoloci adevarati :) Wow, n-am vazut niciodata mormoloci, trebuie sa fie foarte interesanti. Ce norocoase sunteti ca i-ati vazut :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Roxana bănuiesc că si voi ați fost la fel de încântați ca și noi de broscuțe si de cărții, și da mormolocii au fost foarte interesanți și am văzut și broscuțe adevărate în mai multe rânduri, vara noi urcăm la munte unde explorăm natura si găsim tot felu de animale, insecte și plante interesante.

   Ștergere
 2. Foarte frumos v-ati jucat! Am descoperit recent blogul si vreau sa va felicit pentru inspiratia pe care o dati altora prin ceea ce faceti. O vara frumoasa in continuare va doresc. Aura

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc mult Aura, mă bucur tare mult că ne urmărești !
   O vară frumosă si vouă vă doresc.

   Ștergere
 3. Frumoasa lectie!Jucarioarele cu figurine n-avem dar zilele trecute tocmai am fost la munte si am vazut balti cu mormoloci si baietelul meu chiar a luat unul in palme.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulţumim mult Gianina, noi nu am îndrăznit să luăm nici unul în mână, nu prea îmi plac mie lucrurile alunecoase, baieţelul tău este mai curajos decât mine :))

   Ștergere
 4. Lumea voastra este cu adevarat colorata!!! De fapt voi stiti sa le scoateti in evidenta! :) Minunat tot ce ati facuty.
  Acele bilute se numesc bile hidrofile, contin un gel special care se umfla in apa. De fapt ,sunt un decor pentru vazele cu flori, mentin umiditatea si prospetimea lor. Dar si noi le folosim tot la joaca ca muulti alti parinti si copii.
  Super si setul de la Safari cu broscute!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumim din suflet dragă Coca !
   Aceste bile au fost un cadou de la o persoană tare dragă nouă și Ana a fost foarte încântată de ele dar a stat toată ziua cu ele în apă și s-au stricat. Am gasit și eu în magazine dar erau pătrate și nu am cumparat. Sper să mai facem rost și pe viitor pentru că tare mult ne-au placut.

   Ștergere
 5. Si noi faceam asa ceva, dar de cand se apropie de 5 ani, e intr-o continua schimbare si cauta cu totul alte activitati!

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...