marți, 2 septembrie 2014

Prima zi de toamnă


Am aşteptat cu nerăbdare prima zi de toamnă deoarece plănuiam de ceva vreme o ieşire în parc special pentru a aduna castane, nuci şi ghinde, anul trecut am încercat prea târziu şi nu am mai găsit nimic în parc.
Înarmate cu un ghiozdan şi o trotinetă am plecat la plimbare. 

plimbare de toamnă

Spre bucuria Anei am adunat o mulţime de castane şi ghinde, nuci nu am gasit dar în locul lor am ajuns acasă cu alte minunăţii. Am găsit un con de pin, o scoarţă mare de copac şi un băţ, care au fost pe placul Anei şi a dorit să le luăm cu noi acasă.

castane, conuri, ghinde si crenguțe pentru colecția noastră

Ajunse acasa am admirat recolta de toamnă, şi apoi am început aranjarea. Aveam de ceva vreme o cutie mai măricică de lemn, cu capac de sticlă, care aştepta ceva special de pus în ea și a fost perfectă pentru colecţia noastră de toamnă.

am sortat castanele și ghindele

Sortarea a fost pentru Ana o experienţă senzorială foarte interesantă. La început am pipăit şi observat formele lor, apoi am comparat, numărat şi sortat fiecare castană, ghindă sau con la locul desemnat în cutie.

castane și ghinde de toamna

  Ghindele au fost preferatele Anei, de la început a fost foarte curioasă cum arată şi a ţinut să îmi amintească de cel puţin zece ori că ghindele sunt mâncarea preferată a veveriţelor şi că ea a văzut o veveriţă neagră cu coada stufoasă la munte. Am şi desfăcut două pentru a vedea exact ce mănâncă veveriţele din ghinda ce-a delicioasă.

Ana și colecția ei de toamnă

Îmi pare rău dar pozele nu sunt cele mai bune, sunt făcute cu telefonul şi chiar dacă am făcut o mulţime cu greu am selectat câteva să nu fie mişcate sau neclare. Am în plan pe viitor să confecţionăm ceva din lucruşoarele noastre, poate facem şi o cutie senzorială de toamnă aşa că staţi aproape.

Vă pupăm, mămica Ioana şi prinţesa Ana (5 ani şi o lună)


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...