joi, 2 octombrie 2014

Frunze de toamnăDe la începutul lunii Septembrie pe lângă crenguţe, castane, ghinde, etc. adunăm frunze de toamnă de pe stradă, din parc, de oriunde găsim, pentru a le folosi în diferitele activităţi pe care le-am plănuit toamna aceasta, în special pentru zilele ploioase. Avem pe lista noastră o mulţime de idei cu frunze de toamnă, albumul nostru cu activităţi specifice toamnei vă stă la dispoziţie pe Pinterest.

Prima activitate încercată de noi a fost pictatul pe frunze iar inspiraţia noastră a venit de aici. Nu-i aşa că sunt absolut superbe detalile pe unele frunze? Ana nu poate încă picta sau desena aşa de finuţ şi ne-am limitat la ce a ştiut ea, dar eu sunt foarte mulţumită de ce a ieşit iar ea a fost încântată peste măsură de idee.

Frunze de toamnă pictate

Culorile folosite de noi sunt acuarele simple (de la Lidl) care se văd foarte bine, sunt intense şi foarte frumoase. Frunzele au fost ţinute la uscat într-o carte cel puţin 3 zile, dacă sunt moi în momentul în care intră în contact cu acuarelele se adună dar îşi revin dacă sunt punse din nou la presat. 

Frunze de toamnă pictate

Am început cu frunzele în dungi dar am ajuns să facem şi animale, un arici şi puiul ei (pentru Ana toate animalele obligatoriu au pui), două buburuze (una fără buline negre) şi un fluturaş, iar frunza galbenă mai mare cu faţă pe ea este Ana, la fel şi cea mică doar că aici scoate limba. Mai sunt şi alte animale care sincer nu ştiu ce sunt, ceva din imaginaţia ei, frunza neagră parcă zicea că este un licurici dar nu sunt sigură.

Încă nu sunt hotărâtă cum să le păstrez, deocamdată stau în continuare la presat în carte, dar preferatele Anei au fost puse pe panoul nostru de toamnă. Pentru a le păstra întregi cât mai mult timp probabil le voi lamina, dar cum am spus încă nu sunt foarte hotărâtă, dacă aveţi altă idee astept păreri.

Frunze de toamnă pictate

În ziua următoare, cu restul de frunze rămase nepictate am făcut un copac de toamnă în stilul celui de anul trecut, doar că în loc de buline de data aceasta am lipit frunze uscate.

Copac de toamna din frunze uscate

Am folosit culoare maro pentru trunchiul copacului care a fost făcut cu ajutorul unui pai, iar frunzele (galbene şi verzi) au fost mărunţite de mânuţele ei mici în bucăţele - activitate foarte distractivă pentru ea.
După ce a fost complet uscat copacul nostru am aplicat o cantitate generoasă de lipci pentru a cuprinde cât mai multe frunze. Îmi place foarte mult efectul vizual creat de frunzele uscate, parcă prinde viaţă copacul mai ales că frecvent cad frunze din el şi toată ziua adun la ele :)

Copac de toamna din frunze uscate

Am continuat cu o carte minunată despre toamnă - Hoinari prin anotimpuri Toamna, de Rotraut Susanne Berners aparută la editura Casa, care a fost foarte mult timp pe lista noastră de cumpărături dar nu m-am încumetat până săptămăna trecută să o cumpăr, deoarece la pretul întreg de 49 lei mi se părea foarte scumpă pentru o carte cu şapte pagini (ei spun 17 pagini, dar de fapt sunt şapte ilustraţii mari). Până la urmă am cumpărat-o la jumătate de preţ de pe Elefant.ro şi bine am făcut pentru că Ana a fost pur şi simplu fascinată de carte şi acum după o săptămână încă o studiază intens.

Hoinari prin anotimuri - Toamna

Ca şi restul cărţiilor din seria Hoinari prin anotimpuri, Toamna este o carte ilustrată fără text, ea conţine şapte pagini mari pline de poveşti despre viaţa unui mic orăşel. Sunt aşa multe detalii de urmărit, încă de fiecare dată cănd am deschis cartea am găsit personaje şi poveşti noi.
Cel mai distractiv pentru Ana a fost găsirea papagalului Riri, care a evadat din colivie şi pe fiecare pagină se găseşte ascuns pe undeva, urmărit îndeaproape de o pisicuţă neagră.
Pe lângă poveste papagalului Riri am descoperit o mulţime de activităţi de toamnă ca aratul câmpului, deschiderea grădiniţei, balul strugurilor, parada lampioanelor şi multe alte întămplări care pun imaginaţia copiilor la treabă înventând noi şi noi poveşti.
 pagina din cartea Hoinari prin anotimuri - Toamna

Pe viitor sper să ne completăm colecţia cu celelalte trei volume din serie, sincer şi eu sunt curioasă ce se va întâmplă în continuare cu personajele din micul orăşel, mai ales cu papagalul Riri :)

Vă dorim o toamnă cât mai frumosă, Mămica Ioana şi prinţesa Ana (5 ani si 2 luni)


Resurse: 

 • Cartea Hoinari prin anotimpuri Toamna pe moment se găseşte la editura Casa la acelaş preţ ca  pe elefant.ro  - 39,20 lei redusă cu 20%, iar pe libris.ro unde este transport gratuit din păcate este la preţ întreg.


4 comentarii:

 1. Pe elefant sunt reduceri acum de 40-45% la hoinari prin anotimpuri :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumim pentru informație, am comandat Iarna. Încă două și avem colecția completă :)

   Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...