vineri, 31 octombrie 2014

Mica vrăjitoare


Astăzi a fost ziua noastră specială. Am avut plănuit la grădiniță o întreagă petrecere pentru copii, un fel de carnaval, dar din motive care nu țin de noi două nu s-a mai ținut nimic. Și cum să spui unui copil de cinci ani care așteaptă de trei săptămâni să se costumeze că nu se mai poate? Uite așa am petrecut împreună ziua aceasta, fără nici o legătură cu sărbătoarea originală, am avut costum de vrăjitoare (așa a dorit ea, nu știu de ce), am confecționat o pălărie din hârtie și am citit cărți cu și despre vrăjitoare/vrăjitori. 


Pălăria a fost făcută doar de mine, din carton negru și hârtie creponată după poza și instrucțiunile de aici. A noastră nu prea seamănă cu originalul, este mai mică pentru că a trebuit să lucrez cu o coală puțin mai mare de A4. Ana a fost încântată de ea cu toate că, nu prea stă pe capul ei chiar dacă are elastic.


Ca lectură am ales două cărți foarte simpatice despre aventurile vrăjitorului Zaharia Zanzibon scrise de Silke Moritz cu ilustrații de Achim Ahlgrimm de la editura Galaxia Copiilor. Aceste cărți se adresează copiilor până în șapte ani și sunt cărți de căutare, ele conțin multe greșeli amuzante pe care copii trebuie să le găsească în timp ce citim povestea. Nouă ne plac foarte mult acest gen de cărți, ele simulează foarte mult concentrarea și spiritul de observație, cele 250 de greșeli strecurate în paginile primei cărți ne-au ocupat destul de mult timp iar Ana a declarat de la prima pagină: este foarte distractivă mami ! și într-adevăr este o carte care merită din plin prețul întreg de 9,90 lei.

Prima carte, Zaharia Zanzibon, Vol. I - Vinerea Neagră ne povestește despre ziua în care vrăjitorul Zaharia Zanzibon nu-și mai găsește bagheta magică, este vineri, treisprezece. Cel mai grav însă este că totul în jur este vrăjit, de vină sunt cei doi spiriduși care au dispărut împreună cu bagheta magică. Sfârșitul este la fel de amuzant ca și restul cărții, totul a fost doar un vis!

Zaharia Zanzibon, Vol. I - Vinerea Neagra editura Galaxia Copiilor

Zaharia Zanzibon, Vol. I - Vinerea Neagra editura Galaxia Copiilor   Zaharia Zanzibon, Vol. I - Vinerea Neagra editura Galaxia Copiilor   Zaharia Zanzibon, Vol. I - Vinerea Neagra editura Galaxia Copiilor

A doua carte din serie este Zaharia Zanzibon, Vol. II - În căutarea Duhului Poznaș, iar la fel ca în prima parte, spiriduși sunt de vină. Aceștia au eliberat Duhul Poznaș, care a făcut peste tot numai năzbâtii. Zaharia Zanzibon împreună cu iepurașul Alb pornesc în căutarea duhului pentru a-l aduce înapoi în sticlă și astfel repară toate greșelile făcute de duh.

Următoarea carte cu vrăjitoare a fost Jocuri și exerciții cu vrăjitoare, editura Girasol, o carte de activități imprimată pe hârtie bună, cu abțibilduri strălucitoare. Cartea în sine este frumoasă, conține nouă jocuri (12 pagini) de genul: lipește globurile de cristal, găsește drumul prin labirint, colorează desenul sau pune pozele în ordine dar la prețul de 15 lei este foarte scumpă. Eu am luat-o la reducere și a fost doar 5 lei dar altfel nu se merita.

Jocuri și exerciții cu vrăjitoare, editura Girasol

Jocuri și exerciții cu vrăjitoare, editura Girasol   Jocuri și exerciții cu vrăjitoare, editura Girasol   Jocuri și exerciții cu vrăjitoare, editura Girasol

Am improvizat și un joc cu pălăria cu ajutorul unor cercuri din sârmă plușată, joc de care Ana nu a fost încântată la început dar pe măsură ce nimerea vârful pălăriei fața i se lumina tot mai tare și exclama bucuroasă: am reușit !!

joc cu pălăria de vrăjitoare

Am avut o zi veselă, cu vrăjitori și vrăjitoare și povești amuzante, a fost perfectă! vorba Anei.
Vreau să transmit tuturor copiilor multe îmbrățișări și în special multă sănătate, vă pupăm mămica Ioana și prințesa Ana (5 ani și 2 luni)

Pentru mai multe poze vizitați pagina noastră de Facebook

Resurse:
  • Zaharia Zanzibon, Vol. I - Vinerea Neagră, editura Galazia Copiilor, cu mare drag recomand aventurile vrăjitorului pe elefant.ro sau Librarie.net 
  • Zaharia Zanzibon, Vol. II - În căutarea Duhului Poznaș, editura Galaxia Copiilor, dacă v-a plăcut primul volum al doilea îl găsim pe elefant.ro sau Librărie.net 
  • Jocuri și exerciții cu vrăjitoare, editura Girasol o găsim pe elefant.ro și Librărie.net.
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...