duminică, 21 decembrie 2014

Brăduleț, brăduț drăguț

Follow my blog with Bloglovin

Brăduți pentru Craciun

Am ajuns și la capitolul decorațiuni pentru Crăciun și vreau să vă arăt cum am decorat camera Anei pentru că ne-au ieșit cei mai drăguți brăduți posibili. Împreună cu Ana am făcut trei feluri de brazi, fiecare din materiale diferite dar la toți am folosit pompoane colorate de diverse mărimi.

Primul brăduț pe lista noastră este făcut din carton, hârtie creponată verde și pompoane colorate. Primul pas a fost conul din carton pe care l-am făcut eu, mai greu cei drept pentru că era foarte subțire cartonul dar a ieșit până la urmă. Chiar dacă a fost strâmb și un pic sifonat după ce a fost acoperit cu hârtie creponată nu s-a mai văzut. Hârtia creponată a fost aplicată de Ana (cu ajutorul meu) ca o fustiță, vorba ei. Am lăsat foarte puțin spațiu între rânduri, cam 2-3 cm.


După ce s-a uscat bine lipiciul am trecut la împodobit bradul cu pompoane colorate. Trebuie aplicată o cantitate mare de lipici pentru a ține pompoanele mari, dar dacă lipiciul este bun se prind bine și nu cad.


Ca sursă de inspirație am folosit cartea numărul 10 din calendarul nostru de Advent 1001 Things to Spot at Christmas editura Usborne pentru că tocmai se jucase cu ea și era la îndemână. Am folosit cartea deoarece Ana inițial a vrut să lipească toate pompoanele în același loc. Ea conține o pagină numită Decorating the tree unde am văzut cum decorațiunile vin aranjate frumos pe toată suprafața bradului.


La sfârșit brăduțul nostru a primit o instalație luminoasă (cu baterie). Ideea mea a fost o combinație de brăduți găsiți pe net, în principiu m-am inspirat de aici la faza cu pompoanele iar dacă căutați pe google crepe paper christmas tree găsiți o mulțime brazi din hârtie creponată în diferite culori și modele. 


Următorii brăduți sunt cel mai simplu de realizat, am folosit doar conuri de brad și pompoane mici colorate, fără lipici. Ideea este de aici dar în articolul respectiv se folosesc conuri de pin care sunt mai deschise și pistolul de lipit. Noi am avut doar un singur con de pin mic și amărât iar restul sunt de brad, dar a fost mult mai bine așa pentru că pompoanele stau singure la locul lor și nu a trebuit să folosim lipici.Ultimi brăduți sunt făcuți din bețe colorate verzi, pompoane și diamante (nu știu cum se numesc dar Ana așa le spune). Ideea este de aici și sunt foarte, foarte simpli de făcuți. Ana a lipit bețele iar pentru trunchi am folosit carton pe care urma să îl pictam dar nu am mai apucat.


Inițial am vrut ca acești brăduți să fie decorațiuni pentru pomul de Crăciun dar se potriveau așa de frumos lângă restul încât au ajuns la ea în cameră.


Așa arată o bucățică din camera ei decorată pentru Crăciun, Ana este foarte încântată și recunosc că îmi place și mie. Urmează să decorăm și bradul adevărat pentru care am făcut alte decorațiuni toate în alb și roșu ;)


Dacă doriți a studia și alte surse de inspirație am adunat mai multe idei de decorațiuni pentru Crăciun în albumul nostru de pe Pinterest unde se găsesc și diferite activități numa bune pentru perioada asta.

Follow Ioana Petru's board Christmas ~ Craciun on Pinterest.


Vă doresc ca sărbătorile de anul acesta să vă umple sufletul de bucurie, încredere, speranță și iubire. Sărbători fericite alături de cei dragi! mămica Ioana și prințesa Ana (5 ani și 4 luni)0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...